De activiteiten van Stukadoor Wijers - Stukadoor Wijers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De activiteiten van Stukadoor Wijers


Beton-Ciré
Beton-ciré is oorspronkelijk een uit Frankrijk afkomstig betonstuc. De letterlijke vertaling is gepoetst beton. Na een proces van afwerking en droging wordt de cementmortel een steenachtige stuc. Door de unieke samenstelling van het product en de vele verschillende toepassingsmogelijkheden, is het een ideaal product voor elke ruimte in uw huis.

Sierpleister
Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende hiervan is Spachtelputz. Andere sierpleisters zijn Marmerpleister, Granol, Barok enz. Vraag gerust naar ons monsterboek. Sierpleister zorgt voor een decoratieve wand in ieder gewenste kleur en structuur. Het hecht op vrijwel elke vet vrije ondergrond, is sterk, blijft lang schoon en geeft het vertrek een ruime indruk.

Spackspuitwerk
Spuitwerk kan overal toegepast worden. Op wanden, plafonds, in woonhuizen en kantoorpanden. Het is een techniek waarbij vloeibare spack met hoge snelheid door een machine geperst wordt, waardoor kleine korreltjes ontstaan. Dit vormt een schitterend resultaat.

Pleisterwerk
Met pleisterwerk word bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 milimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk.

Raapwerk
Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen de 7 millimeter en 5 centimeter dik.

Schuurwerk
Het "schuur" effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel met direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet schuurwerk er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal dan ook niet snel vervelen.

Lijsten en Ornamenten
Het aanbrengen of handmatig trekken van lijsten en ornamenten is een zeer tijdrovend (dus kostbaar) werk. Er is tegenwoordig een zeer ruime keuze uit lijsten en ornamenten. Kijk gerust in onze catalogus !
Buitengevelisolatie
Hierbij worden geperste piepschuimplaten van diverse diktes aan de buitenzijde van de gevel geplaatst. Daarover gaat een zgn. wapeningsgaas en een mortellaag om scheurvorming tegen te gaan. Vervolgens kan eventueel een willekeurige sierpleister worden aangebracht in diverse kleuren.

Stukwerk buitengevel
Voor het egaliseren van oude en lelijke buitengevels is deze zelfde techniek mogelijk, dit vaak weer in combinatie met wapeningsgaas om zo scheurvorming tegen te gaan. Daarna kan de gevel worden afgewerkt met een latex of sierpleister.
Kleuren
Alle kleuren zijn mogelijk !
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu